40.000 m2 lagerhal med NOXOUT tagpap

NOXOUT på DSV logistikhub

Phønix Tag har udført tagdækning på den første af i alt 4 projekterede bygninger, som tilsammen vil blive til nordens største DSV logistik hub. I alt er der projekteret med 150.000 m2 lager i det store kompleks, som er beliggende i Hedehusene. Byggeriet af den store bygning er foregået på blot 9 måneder fra marts til december 2019. Byggegrunden er beliggende i en tidligere grusgrav, hvor der bl.a først skulle etableres 2 kilometer ny vej, flyttes en sø samt flere gamle bygninger. Alligevel blev byggeriet afleveret af DS Flexhal til DSV Panalpina 2 uger før aftalt afleveringstermin. Dette har iflg. DS Flexhal muligt pga. et godt og konstruktivt samarbejde i mellem alle parterne i byggeriet. Hos Phønix Tag er vi stolte af at have være medvirkende til det positive resultat af byggeprocessen.

Læs artiklen om selve projektudførelsen og hvordan optimalt samarbejde sikrede at det nærmest umulige projekt kunne leveres før tid.

Bygningen på 40.000 m2 er belagt med den nye miljøvenlige NOXOUT fra Phønix Tag Materialer. En særlig belægning med titandioxid på tagskiferen fungerer som katalysator og sørger for nedbrydning af de skadelige NOx partikler, når rammer tagpappet. I praksis betyder det at belægningen med hjælp fra sollys nedbryder partiklerne til nitrat, som efterfølgende skylles væk fra taget når det regner. Derefter omsættes det til næring af det omliggende planteliv.

Formålet med at anvende den nye tagpap NOXOUT er iflg. bygherren at formindske luftforureningen fra lastbiltrafikken i området. Estimatet for den nye bygning er at de 40.000 m2 tag vil kunne nedbryde ca. 420.000 NOx partikler om året, hvilket svarer til NOx-udledningen på Euronorm 6 lastbil, med 8-13 tons, der kører jorden rundt 18 gange.

DSV NOXOUT på logistik hub

En ekstra fordel ved den hvide farve på NOXOUT er at den reflekterer varmen bedre end et almindeligt sort tagpap tag. Dvs. i de varme måneder vil man have et lavere energiforbrug, da der skal anvendes mindre køling.

Billeder venligst udlånt af DS Flexhal.

Logistikhub med Noxout