Ambulance Syd

Ambulance Syd

Krav: Lynhurtigt og bæredygtighedscertificeret

Et af kravene til en god ambulancetjeneste er hurtighed. Derfor er mobilisering tænkt ind i den nye bygning til Ambulance Syd i Sønderborg. Garagen til ambulancerne er central i bygningen og kan nås lynhurtigt fra arbejdspladsens øvrige rum.

Bygningen er ikke kun optimeret til ambulancetjeneste, den er også optimeret til en mere bæredygtig fremtid. Region Syd har et regelsæt, der kræver, at alle nye byggerier som minimum skal opnå en guld-certificering i DGNB. 
Læs mere om byggeriets certificering

DGNB er et tysk certificeringssystem for bæredygtighed i byggeri. Systemet bruger FN’s definition af bæredygtighed og måler derfor både på sociale, miljømæssige og økonomiske dimensioner af byggeriet. 

Ambulancestationen er derfor bygget med materialer med lav CO2-udledning og lang levetid. Tagpap fra Phønix Tag Materialer har dokumenteret lang levetid og produktspecifik EPD, der bidrager positivt til DGNB-certificeringen

Phønix Tag Sønderjylland har leveret tagpap i to-lagsløsning, dampspærre, isolering, tagstål, bærende stålplader, ovenlys samt faldsikring.

Bygherre: Hansson Erhverv
Arkitekt: Blaavand & Hansson

Ambulance Syd
Ambulance Syd
Ambulance Syd