DGNB certificeret Nettobutik

DGNB - certificeret Nettobutik i Horsens

I december 2020 kunne Salling Group og Netto indvie Danmarks første fritstående dagligvarebutik med DGNB Guld-certificering, nemlig den nye Netto ved Bygholm Bakker vest for Horsens.

Phønix Tag Vejle A/S og Phønix Tag Energi  A/S har udført tag og solcelleentreprisen på dem grønne Netto.

Ambitionen var at skabe et byggeri, der kunne opnå en DGNB Guld-certificering og derfor skulle der hentes vigtige DGNB-point i tagløsningen.

Tagløsningen er udført med sorte selvbærende ståltrapezplader, der arkitektonisk spiller utrolig flot sammen med de synlige træspær og hele det visuelle udtryk i Nettos nye butikskoncept.

Hele tagfladen bortset fra arealet med solceller dækket med sedum.
 

Sedum-løsningen understøtter arkitektonisk visionen bag Den Grønne Netto, samtidig med at den bidrager til varmelagring og nedkøling i butikken.

Det grønne sedum-tag bidrager derudover aktivt til at løse den klimarelaterede udfordring med stadig stigende regnvandsmængder. Den anvendte sedum er i stand til at tilbageholde op til 25 liter regnvand pr. kvadratmeter og dermed reducere risikoen for overbelastning af kloaksystemet i forbindelse med voldsom nedbør. 

Grøn Netto
Grøn Netto

Solcelleanlægget er monteret med Phønix Tag Energis patenterede PWP-montagesystem.

Tagfladen mod både nord og syd er synlig nedefra, hvorfor en traditionel solcelleløsning med skråt monterede paneler i højere grad ville skæmme det visuelle udtryk. PWP-systemet har den store fordel, at solcellepanelerne monteres parallelt med tagfladen og med en lav indbygningshøjde, der matcher højden på sedum-overfladen. Visuelt får man derfor en harmonisk løsning, hvor sedum og solcellepaneler fremstår som en helt plan overflade uden æstetisk forstyrrende niveauforskelle.

Læs artiklen om hele projektet Grøn Netto og tankerne bag samt årsagerne til at Phønix Tag blev valgt som leverandør. Derudover finder du også info om projektet på Sallng Groups egen hjemmeside samt videoen fra Phønix Tag Materialer, hvor Nettos senior Project Manager, Lars Storm Thomsen, fortæller om visionerne, kravene omkring DGNB-certificeringen og ikke mindst omkring de store energigevinster, som byggeriet har opnået. 

Arkitekt: C.F. Møller Architects.

Projektpartner og totalentreprenør: Innovater A/S