Kulturhuset Katuaq

Kulturhuset Katuaq

Grønlands kulturhus Katuaq er på over 4.000 m2 fordelt over 3 etager og tegnet af arkitektfirmaet Schmidt Hammer Lassen.

Kulturhuset ligger midt i centrum af Nuuk og tilbyder en bred vifte af kulturelle aktiviteter og arrangementer inden for kunst og kultur. Det rummer bl.a. teatersal, bibliotek, biograf og café. Byggeriet, der er ejet af Grønlands Selvstyre og Sermersooq kommune har også modtaget flere arkitektur priser.

Bygningen er meget karakteristisk med sine buede former, som er inspireret af den grønlandske natur. Facaden er udført i træ og glas og taget er et tagpaptag udført som glatdækning. Taget er endnu et eksempel på, hvordan tagpap kan anvendes til mange forskellige former, og giver arkitekten stor frihed til at eksperimentere med linjer og former. En frihed, som ikke mange andre tagmaterialer giver.

Ca. 2.300 m2 tagdækning på Kulturhuset blev udført af vores faste tagdækkerteam. Tagkonstruktionen består af et underlag af trapezplader, dampspærre, isolering og 2 lag SBS tagmembran.