Risskov Brynet

Risskov Brynet

Phønix Tag Vejle A/S har udført tagdækning samt monteret grønt tag på det store byggeri Risskov Brynet. Derudover har Phønix Tag Energi monteret et stort antal solceller. 
Byggeriet viser, hvordan man udover at have et flot samspil mellem de enkelte dele på taget, også et byggeri, som både fremstår varieret i sit udtryk, men opfylder ønsket om fokus på både klimatilpasning (de grønne tage) samt vedvarende energi (solceller).
Solcellerne er monteret med det unikke og patenterede PWP-system, hvor tagmembranen ikke gennembrydes.


Risskov Brynet er beliggende i udkanten af Aarhus på et let skrånende terræn, med en unik placering tæt på Aarhus bugten. Byggeriet består primært af boliger og når det står færdigt i 2020, vil der rumme mere end 1.500 boliger i varierende størrelse. Derudover kommer bydelen også til at rumme kontorbyggeri og butikker. Der er lagt stor vægt på at skabe en attraktiv bydel som også indeholder store rekreative områder. I alt er området på ca. 130.000 m. Det vil være kendetegnet ved at være et grønt og bæredygtigt byggeri, og hele bydelsplanen blev i 2013 tildelt en DGNB Sølvcertificering.

Læs artiklen om det gode samarbejde på projektet og hvorfor Phønix Tag blev valgt som leverandør. 

Arkitekt: Arkitema, Bygherre: AP Ejendomme A/S, Totalentreprenør: Kaj Ove Madsen A/S Aarhus

Solceller og grønt tag
Risskov Brynet med solceller
Detalje solceller og grønt tag
Risskov Brynet